מצרכים:
1/4 כוס שמן זית
200 גרם נקניק יבש חתוך לקוביות או קבנוס
1 כרוב קטן פרוס לרצועות של 2 ס"מ
2 בצלים פרוסים דק
2 כפות רסק עגבניות
כ-3 ליטר מים
מלח, פלפל שחור
2 כפות אבקת מרק עוף
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
2 עצמות בקר עם מח – רק אם רוצים להשביח את הטעם
אופן ההכנה:
• למי שבחר לבשל עם עצמות, להרתיח אותן בסיר עם מים במשך כשעה.
• בנפרד, מחממים את השמן, מוסיפים את הנקניק, הכרוב, הבצל, תפוחי-האדמה ורסק העגבניות ומאדים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב במשך כ-15 דקות. אח"כ מוסיפים את התכולה לסיר עם העצמות.
• מי שבחר את האפשרות ללא העצמות, להתחיל ישר מהשלב של חימום השמן עם הנקניק וכל השאר, לאדות על אש נמוכה תוך כדי ערבוב במשך כ-15 דקות.
• להוסיף מים ולהרתיח, להמשיך לבשל על להבה נמוכה עוד 15 דקות. להוסיף אבקת מרק עוף ותבלינים ולבשל עד לריכוך תפוחי האדמה.
• לקראת סוף הבישול להוסיף 2-3 כפות מיץ לימון.