חומרים
1/2 ק"ג אורז
1 בצל גדול
2-3 תפוחי אדמה
1 חב' מרגרינה
מלח
אופן הכנה
• לשטוף את האורז ולהשרות אותו במים עם כפית מלח למשך שעה לפחות.
• לסנן את האורז ולהכניס למים רותחים עד כדי כיסוי, עם 1/2 כפית מלח. להרתיח בסיר מכוסה על אש גבוהה 7 דקות. לסנן, לשטוף ולסנן שנית עד כדי ייבוש.
• לפרוס בצל גדול לחצאי עיגולים. לפרוס את תפוחי האדמה לאורכם בעובי 1/2 ס"מ.
• בסיר רחב להמיס 1/2 חב' המרגרינה, לרפד בפרוסות הבצל ותפוחי האדמה, לטגן אותם שישחימו מעט.
• לסדר את האורז מעל פרוסות תפוחי האדמה, לפזר מעט מלח.
• בעזרת ידית ארוכה של כף עץ ליצור מספר גומות עמוקות עד לתחתית הסיר.
• לכסות את הסיר היטב, לבשל על להבה נמוכה ככל האפשר כ-30 דקות.
• להרתיח 2/3 כוס מים + 1/2 חב' מרגרינה, לצקת על האורז המתבשל, לכסות מיד ולהמשיך לבשל עוד 30 דקות על אש נמוכה ביותר.
• אין לפתוח את הסיר אלא לפני ההגשה ממש.
לגיוון: אפשר לערבב את האורז עם שמיר קצוץ לפני שמסדרים אותו בסיר.