מהמטבח של ורדה
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים

אורז פרסי

חומרים

1/2 ק"ג אורז
1 בצל גדול
2-3 תפוחי אדמה
1 חב' מרגרינה
מלח

אופן הכנה

• לשטוף את האורז ולהשרות אותו במים עם כפית מלח למשך שעה לפחות.
• לסנן את האורז ולהכניס למים רותחים עד כדי כיסוי, עם 1/2 כפית מלח. להרתיח בסיר מכוסה על אש גבוהה 7 דקות. לסנן, לשטוף ולסנן שנית עד כדי ייבוש.
• לפרוס בצל גדול לחצאי עיגולים. לפרוס את תפוחי האדמה לאורכם בעובי 1/2 ס"מ.
• בסיר רחב להמיס 1/2 חב' המרגרינה, לרפד בפרוסות הבצל ותפוחי האדמה, לטגן אותם שישחימו מעט.
• לסדר את האורז מעל פרוסות תפוחי האדמה, לפזר מעט מלח.
• בעזרת ידית ארוכה של כף עץ ליצור מספר גומות עמוקות עד לתחתית הסיר.
• לכסות את הסיר היטב, לבשל על להבה נמוכה ככל האפשר כ-30 דקות.
• להרתיח 2/3 כוס מים + 1/2 חב' מרגרינה, לצקת על האורז המתבשל, לכסות מיד ולהמשיך לבשל עוד 30 דקות על אש נמוכה ביותר.
• אין לפתוח את הסיר אלא לפני ההגשה ממש.

לגיוון: אפשר לערבב את האורז עם שמיר קצוץ לפני שמסדרים אותו בסיר.

« הקודם
הבא »
כל הזכויות שמורות לאתר המטבח של ורדה | צור קשר
נבנה באדיבות EyeWeb בניית אתרים לעסקים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס