חומרים
300 גר' איטריות אורז דקות
2 בצלים גדולים
3 גזרים גדולים
קופסה נבטים עבים
1 קופסה פטריות חתוכות
4 כפות שמן
2 כפיות שום כתוש
1/2 כפית זנגוויל טחון
רוטב
1/2 כוס רוטב סויה
3 כפות סוכר
מלח לפי הטעם (במידת הצורך)
להגשה
100 גרם פיסטוקים קלויים
או שבבי שקדים מולבנים קלויים
או פקאן סיני או אגוזי קשיו
הכנות לפני הבישול
• להשרות את האיטריות למשך 1/2
שעה בקערה עם מי ברז, לסנן היטב
במסננת במשך כ-15 דקות.
• לסנן את הפטריות.
• לחתוך את הבצלים והגזרים לרצועות דקות וארוכות.
אופן הכנה
• בסיר גדול או בווק – לשים את השמן, השום והזנגוויל, לחמם היטב.
• כשהשמן חם להוסיף את רצועות הבצל והגזר, להקפיץ במשך כ-5 דקות.
• להוסיף את הפטריות המסוננות, להמשיך להקפיץ עוד כ-2 דקות.
• לתבל ברוטב סויה, סוכר ומלח, לערבב.
להוסיף את הנבטים ולערבב.
• להוסיף את איטריות האורז המסוננות ולערבב בעזרת שתי כפות עד לאיחוד
של כל החומרים.
ניתן לאכול חם כתוספת או קר כסלט.
לפני ההגשה לפזר את השקדים או הפיסטוקים או הפקאן.