מהמטבח של ורדה
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים

אמפנדס ארגנטינים

את המלית רצוי להכין ולאחסן במקרר יום לפני הכנת הבצק.

חומרים לבצק כ-25 יחידות

3 כוסות קמח רגיל
1/2 שקית אבקת אפיה
1/2 1 כפית מלח
1 חב' מרגרינה קרה
1 ביצה שלמה
1/4 כוס מי קוביות קרח
חומרים למלית
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום כתוש
מלח, פלפל שחור, פפריקה
מעט שמן לטיגון
3 ביצים קשות חתוכות לקוביות
100 גרם זיתים ירוקים מגולענים ופרוסים

אופן הכנת המלית

• לטגן את הבצל הקצוץ עם השמן, להוסיף את הבשר, להמשיך לטגן תוך כדי הפרדת גושי הבשר במזלג, עד לשינוי הצבע האדום של הבשר.
• להוסיף את השום, התבלינים, להמשיך לאדות את הבשר כ-10 דקות על אש קטנה, תוך כדי ערבוב.
• להוריד מהאש, לצנן ולהוסיף את הביצים הקשות והזיתים, לערבב ולאחסן במקרר.

אופן הכנת הבצק

• לערבב את החומרים היבשים בקערה, להוסיף מרגרינה חתוכה לקוביות ולערבב עד לקבלת פירורים.
• להוסיף את הביצה והמים וללוש בידיים ליצירת בצק אחיד. אם הבצק דביק אפשר להוסיף מעט קמח. לכסות בניילון ואחסן במקרר כשעה.

אופן הכנה:

• מחצי מכמות הבצק לרדד עלה גדול בעובי כ-3 מ"מ ולקרוץ עיגולים גדולים בערך בקוטר של כ-9 ס"מ. לחזור באותו אופן גם עם שארית הבצק.
• לשים במרכז העיגול כף מהמלית, לקפל לשניים, להדק היטב מסביב ולקפל פנימה בצביתות קטנות כלפי המרכז – כך שתתקבל צורת סליל חבל.
• לחמם שמן עמוק בסיר, אך לא להגיע לרתיחה, לטגן את האמפאנדס משני הצדדים באש בינונית עד לקבלת צבע זהוב.
• להניח על נייר סופג ולהגיש חם.

« הקודם
הבא »
כל הזכויות שמורות לאתר המטבח של ורדה | צור קשר
נבנה באדיבות EyeWeb בניית אתרים לעסקים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס