תבנית עגולה מס' 24 או מלבנית בנפח זהה
חומרים
250 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
2/3 כוס סוכר
6 ביצים מופרדות
100 גרם אגוזים קצוצים גס
אופן הכנה
• להמיס במיקרו או על אש נמוכה – שוקולד, חמאה וסוכר.
• לצנן מעט ולהוסיף את החלמונים.
• להוסיף את האגוזים ולערבב לעיסה אחידה.
• להקציף את החלבונים לקצף קשה ולהוסיף אותו בעדינות לתערובת השוקולד.
• לשמן את התבנית ולקמח, להעביר את התערובת לתבנית משומנת ומקומחת, ולאפות בחום בינוני של כ-180 מעלות במשך 40-50 דקות.
• כדי לוודא מוכנות האפייה יש לנעוץ קיסם עץ למרכז העוגה ולראות שיוצא לח אך נקי.
• לאחר הצינון לפזר מעל אבקת סוכר.