חומרים
1/2 ק"ג גזר
3/4 ק"ג תפוחי אדמה
2 כפות מרגרינה
1/2 כוס מים רותחים
מלח + פלפל שחור
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמיר קצוץ
אופן הכנה
• לקלף את הירקות ולחתוך אותם לרצועות בצורת אצבעות עבות.
• לשים בסיר על האש את המרגרינה, הגזר ותפוחי האדמה ולטגנם קלות.
• להוסיף מים רותחים, מלח ופלפל, לכסות את הסיר, להביא לרתיחה, להקטין את האש ולבשל כ-20 דקות. מידי פעם לנער את הסיר ולהוסיף מים רותחים במידת הצורך.
• להוסיף את הירק הקצוץ, לנער את הסיר לצורך ערבוב, לבשל עוד מספר דקות עד לריכוך הירקות.