כמות ל-15 גלילים
חומרים
מלית
15 נתחי פרגיות נקיות משומן
500 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים גדולים קצוצים
4-5 שיני שום כתושות
2 כפות רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור,
פפריקה מתוקה ומעט חריפה
צנוברים
1 ביצה
3/4 כוס אורז חצי מבושל
אופן הכנה
• לבשל את האורז במים ומלח במשך כ-5 דקות לאחר הרתיחה, לסנן היטב.
• לטגן את הבצל עם מעט שמן עד להשחמה קלה, להוסיף את השום הכתוש, להוסיף את הבשר ולהמשיך לטגן עד שהבשר משנה צבעו ונעשה פירורים.
• להוסיף צנוברים, רסק עגבניות, חומרי תיבול, להוסיף את האורז המסונן וביצה ולערבב היטב.
רוטב
2/3 כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור,
פפריקה מתוקה, מעט חריפה
3 שיני שום כתוש
אופן מילוי
• בקערית קטנה לערבב היטב את כל חומרי הרוטב לקבלת עיסה אחידה.
• לפרוס את נתחי הפרגיות הנקיות, לשים במרכז כף גדושה מתערובת הבשר, לקפל משני הצדדים ולגלגל בצורה הדוקה.
• לסדר בתבנית את הגלילים עם הפתח כלפי מטה בצורה צפופה, להבריש אותם ברוטב.
• לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות.