כמות ל-3 גלילים
חומרים
500 גרם תמרים מרוסקים ומעוכים
200 גרם מרגרינה בטעם חמאה
1 ביצה
1 כף תמצית רום
1 כף תמצית וניל
2 כוסות ביסקוויטים "פתי בר" שבורים לחתיכות
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כוס פתיתי קוקוס
נייר אפייה או אלומיניום
אופן הכנה
• שמים בקלחת את התמרים, המרגרינה, תמציות טעם, מניחים על להבה נמוכה ובוחשים בכף עץ עד לקבלת עיסה אחידה.
מצננים מעט ומוסיפים ביצה, ביסקוויטים ואגוזים ומערבבים היטב. מחלקים את העיסה ל-3 חלקים שווים.
• מניחים נייר אפיה על משטח עבודה ומפזרים עליו פתיתי קוקוס. שמים עליו אחד מחלקי העיסה ויוצרים גליל בצורת נקניק מצופה בקוקוס בקוטר של כ-5 ס"מ. עוטפים בנייר ומהדקים הקצוות. חוזרים על הפעולה לגבי כל אחד מהחלקים.
• מאחסנים במקפיא. להגשה פורסים פרוסות דקות בכמות הנדרשת ואת השאר מחזירים למקפיא.