חומרים לדג
– פרוסות קטנות של פילה דג
– מיץ לימון ומלח להשריית הדג
– קמח
– שמן לטיגון
חומרים לרוטב
צרור גדול פטרוזיליה
15-20 שיני שום
מלח
מעט רסק צ'ילי או פלפל אדום
אורגנו
פלפל שחור
10 עלי דפנה
חומץ
שמן
מעט סוכר
אופן ההכנה
• להניח את פרוסות הדג על משטח, לפזר מעליהם מעט מלח ולטפטף מיץ לימון ולהשהות למשך כ-1/2 שעה.
• לייבש את פרוסות הדג עם מגבת נייר לטבול אותן בקמח ולטגן אותן בשמן.
• לרסק במעבד מזון את הפטרוזיליה השום הפלפל אדום האורגנו והמלח.
• להניח את פרוסות הדג בתבנית פיירקס או כלי זכוכית, לפזר מעל הדג כמות נדיבה של תערובת הפטרוזיליה ולפזר עלי דפנה.
• באותו אופן לחזור על הפעולה בשכבה נוספת.
• לערבב יחד שמן, חומץ וסוכר, לשפוך בעדינות לתבנית מסביב לדג, שיגיע עד גובה הדגים.
• לכסות את התבנית ולהכניס למקרר לפחות ליום אחד לפני ההגשה. ככל שעומד יותר, עדיף.