חומרים
40 גרם שמרים
1/2 כוס מים פושרים
2 כפות סוכר
1/2 כוס חלב פושר
100 גרם מרגרינה או חמאה מומסת
5 כוסות קמח
2 ביצים שלמות
1 כפית מלח
אופן הכנה
• לערבב בקערית את השמרים עם ½ כוס מים פושרים והסוכר, להמתין כ-10 דקות לתסיסה.
• בקערה נפרדת לערבב את שאר החומרים, להוסיף את תערובת השמרים וללוש לקבלת בצק אחיד, לכסות בניילון ולהעמיד להתפחה במקום חמים עד להכפלת נפח הבצק.
• ללוש היטב במשך כמה דקות את הבצק שתפח מעל משטח מקומח, לגלגל גלילים מהבצק, לקלוע צמות, להניח בתבנית ארוכה ולהעמיד להתפחה נוספת.
• למרוח ביצה ולאפות בחום בינוני נמוך כ-40 דקות.