תבנית פאי עגולה מס' 26-24
בצק
½ 1 כוס קמח רגיל
½ 1 כפות סוכר
קורט מלח
150 גרם קוביות חמאה קרה
2 כפות מי קרח
הכנה
• לעבד במעבד מזון את הקמח, הסוכר והמלח, להוסיף את החמאה, לעבד בקצרה לפירורי בצק קטנים.
• להוסיף את המים ולעבד בקצרה עד שהבצק מתאחד מעט.
• לרפד את התבנית בבצק, בסיס ודפנות, לחורר במזלג ולהניח במקפיא ל-10 דקות.
•לאפות בתנור שחומם לחום 180 מעלות (חום בינוני) אפיה מלאה כ-30 דקות או עד שהבצק בצבע זהוב-שחום ולצנן
• להוריד את חום התנור ל-160 מעלות.
מלית
2/3 כוס סוכר חום
2 כפות סוכר רגיל
100 גרם חמאה
1/3 כוס דבש
1/3 כוס שמנת מתוקה
לא קרה
1 כף ליקר תפוזים
"גרנד מרנייה" או אחר
½ 2 כוסות חצאי אגוזי מלך
הכנה
• לשים במחבת גדולה על אש בינונית את שני סוגי הסוכר, החמאה והדבש. לערבב ברציפות עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה. להמשיך להרתיח, תוך ערבוב מדי פעם, במשך
כ-2 דקות.
• להוריד מהאש ולהוסיף לאט את השמנת, לערבב עד שהתערובת חלקה.
• להוסיף את הליקר והאגוזים, לצנן 5 דקות.
• לצקת את המלית מעל הבצק, להניח את התבנית מעל לתבנית גדולה שטוחה, לאפות כ-30 דקות או עד שהמלית מבעבעת וצבעה כהה יותר.
• אפשר להגיש חם או בטמפרטורת החדר עם קצפת או גלידת וניל.