מהמטבח של ורדה
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים

טירימיסו – עוגה איטלקית

תבנית קפיצית מס' 26-28 או קערת הגשה יפה מזכוכית שקופה

 
בסיס

1 חבילה בישקוטים

2/3 כוס קפה חזק (אספרסו)

3 כפות ליקר קפה או ברנדי

 

ציפוי

אבקת קקאו או שוקולד מריר מגורד

או כוס פרלין מרוסק
 
מלית

350 גרם גבינת מסקרפונה או גבינת אורדה

4 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

2 כפות תמצית וניל אמיתי

1 גביע שמנת מתוקה

 

 

הרכבת העוגה

• להקציף יחד במיקסר סוכר וחלמונים כ-5 דקות להוסיף את הגבינה ולהמשיך להקציף עוד דקה. להוסיף את תמצית הוניל.
• להקציף את החלבונים לקצף קשה עם 2 כפות סוכר ולקפל אותו לתוך תערובת הגבינה.
• להקציף את השמנת המתוקה וגם אותה לקפל בעדינות לתוך התערובת.
• לטבול משני הצדדים חצי מכמות הבישקוטים בקפה מהול בליקר.
• להניח אותם צפופים בתחתית התבנית.
• לצקת חצי מכמות הגבינה על הבישקוטים שבתחתית התבנית ולפזר מעל אבקת קקאו (בעזרת מסננת קטנה) או שוקולד מגורד או פרלין מרוסק שהוכן מראש.
• באותו אופן לחזור על הפעולה בשכבה שניה.
• לכסות בניילון נצמד ולאחסן במקרר למספר שעות או יום לפני ההגשה.

הכנת הפרלין

1. לקלות בתנור בחום בינוני 100 גרם אגוזי לוז במשך כ-10 דקות. לשפשף בידים להורדת הקליפה החומה.
2. לשים במחבת רחבה כוס סוכר ולהמיס על להבה בינונית לקבלת קרמל בצבע חום בהיר. לערבב מיד פעם (כמה שפחות) בכף עץ ולהקפיד שלא יישרף.
3. מוסיפים את האגוזים הקלופים, מערבבים ומכבים את האש.
4. את התערובת יוצקים ומשטחים על מגש מתכת או קרש חיתוך מרוח במעט שמן ומניחים לזה להתקרר.
5. שוברים את הקרמל והאגוזים הקר לחתיכות ומרסקים אותם במעבד מזון לפרורים קטנים אך לא קטנים מדי.

« הקודם
הבא »
כל הזכויות שמורות לאתר המטבח של ורדה | צור קשר
נבנה באדיבות EyeWeb בניית אתרים לעסקים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס