חומרים
300 גרם שוקולד מריר
½ כוס שמנת מתוקה
2 חלמונים
100 גרם חמאה רכה
2 כפיות תמצית וניל
2 כפות ברנדי
אבקת קקאו
אופן הכנה
• להמיס בסיר קטן על אש נמוכה את השוקולד עם השמנת עד שמתקבלת תערובת אחידה.
• לערבב פנימה את החלמונים בהדרגה, אחד אחרי השני.
• להוסיף את החמאה ולבסוף את תמצית הוניל והברנדי.
• להעביר את התערובת לתבנית שטוחה ומקפיאים מעט עד להתקרשות חלקית.
• בעזרת כפית קורצים חתיכות מהתבנית, בעזרת הידיים יוצרים כדורים עגולים ומגלגלים אותם באבקת קקאו (רצוי ללבוש כפפות חד-פעמיות כדי לא לחמם את עיסת השוקולד).
המלצת סידור בהגשה
מצפים עלי גפן או עלים אחרים נקיים עם שוקולד מומס (מהצד האחורי של העלה) ומאחסנים במקרר להתקרשות.
• לסדר את כדורי הטראפלס בצלחת הגשה יפה בצורת אשכול ענבים גדול.
• לקלף בעדינות את השוקולד מהעלים ולקשט בהם את ראש האשכול.