מהמטבח של ורדה
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים

כרוב כבוש רומני

חומרים

1 כרוב גדול קצוץ גס ביד, לא לקצוץ דק, צריכים להרגיש את הכרוב
6 גזרים גדולים מגורדים גס
6 גבעולי סלרי קצוצים דק לאחר שקילפנו את שערות הגבעול
צרור עלי סלרי שלמים
2 לימונים
3 כוסות מים רותחים
5 כפיות שטוחות מלח
1 כוס חומץ
1/2 כפית סוכר
1/2 כוס שמן

אופן הכנה:

• לערבב בקערה גדולה – את הכרוב, הגזר, עלי הסלרי, וגבעולי הסלרי הקצוצים. להוסיף מיץ מ- 2 הלימונים.
• להמיס בקערה נפרדת את המלח במים הרותחים, להוסיף את השמן, החומץ והסוכר, לערבב היטב ולצקת מעל הכרוב.
• כאן בא החלק החשוב ביותר בהכנה !

לערבב את כל התערובת והנוזלים בידיים וללוש, לסחוט, למעוך היטב את הכרוב בנוזלים ממש כמו שלשים בצק, פעולה זאת מרככת את הכרוב וגורמת לו לספוג נוזלים וטעמים.
הכרוב מוכן לאכילה כבר אחרי שעה ולמחרת אחרי שהיה במקרר לא ניתן לעצירה .

גיוון: עם אותו רוטב כבישה ניתן לכבוש תערובת של הירקות הבאים:

כרובית מחולקת לפרחים, כרוב חתוך גס, פרוסות גזר, פרוסות מלפפון ירוק, פלפל ירוק ואדום חתוך לקוביות גדולות, גבעולי ועלי סלרי אמריקאי, שמיר קצוץ גס, שיני שום, פלפל ירוק חריף.

« הקודם
הבא »
כל הזכויות שמורות לאתר המטבח של ורדה | צור קשר
נבנה באדיבות EyeWeb בניית אתרים לעסקים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס