תבנית פיירקס מלבנית גדולה
חומרים
דפי פסטה ללזניה
2 גביעי גבינת קוטג'
2 ביצים שלמות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
300 גרם גבינה צהובה מגורדת גס
מוצרלה ו/או פרמזן
חומרים לרוטב
2 קופסאות קטנות רסק עגבניות
1/2 כוס מים
4 שיני שום כתושות
1 כפית שטוחה מלח
פלפל שחור
1 כפית אורגנו חומרים
אופן הכנה
• יש להרטיב את דפי הפסטה במעט מים לפני הסידור בתבנית.
• לערבב רסק עגבניות, שום, מלח, פלפל שחור ואורגנו.
• בנפרד לערבב גבינה, ביצים, פטרוזיליה, מעט מלח ופלפל.
• לשמן בשמן תבנית, לסדר שכבת עלי פסטה אחד ליד השני.
• לפזר מעל הפסטה חצי מכמות הגבינה הלבנה, מעליה חצי מכמות רוטב העגבניות, ומעליה חצי מכמות הגבינה הצהובה.
• לחזור שוב על אותו סדר לגבי קומה שניה, ובפעם השלישית לכסות בפסטה רטובה, רוטב עגבניות וגבינה צהובה – ללא גבינה לבנה.
• לאפות כ-30 דקות בחום בינוני עד להשחמה קלה אך לא ליבש מידי את הגבינה.
• לחתוך למנות לאחר המתנה של 10 דקות.