תבנית אינגליש קייק
חומרים: הבצק
7 כפות קמח תופח
5 כפות סוכר
2 ביצים
המילוי
200-300 גרם תערובת פירות יבשים ושקדים ואגוזים שונים:
שקדים, אגוזי לוז,
אגוזי פקאן או אגוזי מלך
דובדבנים מסוכרים, מישמשים,
תאנים, תמרים, צימוקים, חמוציות,
קליפות הדרים מסוכרים
(לא צבעוניים)
אופן הכנה
• לערבב היטב בעזרת מזלג את חומרי הבצק לתערובת אחידה.
• את התאנים, התמרים והמישמשים יש לחתוך ל-4. את שאר הפירות והאגוזים השונים יש להשאיר שלמים.
• לערבב את כל תערובת הפירות והאגוזים לתוך הבצק, להעביר לתבנית ארוכה משומנת ולאפות בחום בינוני כ-30-40 דקות.
• כדי לבדוק שהעוגה מוכנה יש לנעוץ קיסם עץ ולוודא שיוצא יבש. הבצק
הערה: העוגה יכולה להישמר עד חודש ימים כאשר היא עטופה בנייר כסף. היא משתבחת עם הזמן.
להגשה יש לחתוך פרוסות דקיקות (כמו נקניק).