תבנית פיירקס מלבנית
חומרים
1 חב' טורטליני בטעם בצל (של אסם)
50 גרם חמאה
1 כף קמח
1/4 כוס חלב
1 שמנת מתוקה לא מוקצפת
מעט אגוז מוסקט טחון
מלח + פלפל שחור לפי הטעם
מעט פירורי לחם
מעט גבינה צהובה מגורדת
אופן הכנה
• לבשל את הטורטליני לפי ההוראות המופיעות על האריזה. להקפיד שלא יהיו רכים מדי, לשטוף במי ברז ולסנן.
• להמיס על האש בסיר קטן את החמאה, להוסיף את הקמח ולבחוש היטב.
• להוסיף את החלב ולערבב, להוסיף את השמנת, להביא לרתיחה, להוריד מהאש ולתבל במלח ופלפל לפי הטעם.
• להעביר את הטורטליני לתבנית משומנת, לשפוך מעליהם את הרוטב, לפזר גבינה צהובה מגורדת, לערבב בתוך התבנית הכל יחד.
• לפזר מעל מעט פירורי לחם, לאפות כ-20 דקות בחום בינוני עד להשחמה.