תבנית פיירקס עגולה או מלבנית גדולה
חומרים
6-7 תפוחי אדמה גדולים
קערת מים עם קוביות קרח
5 בצלים פרוסים דק
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט אורגנו
פפריקה חריפה ומתוקה
1 כפית שום כתוש
2/3 כוס שמן זית
6 עגבניות גדולות קלופות וקצוצות
(אפשר להשתמש בעגבניות משומרות)
אופן הכנה
• קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות. שמים בקערת מי קרח למשך חצי שעה. מסננים ומיבשים היטב.
• מחממים תנור לחום גבוה, מכניסים לתבנית האפיה את תפוחי האדמה והבצל, מפזרים את התבלינים, מערבבים ויוצקים מעל את שמן הזית ומערבבים.
• מפזרים מעל את העגבניות הקצוצות ואופים בחום בינוני כשעה וחצי עד שהמאפה שחום ומוכן.