חומרים
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק
1 ק"ג בטטות קלופות ופרוסות דק
1 ק"ג בצלים קלופים ופרוסים דק
מעט שמן רגיל לשימון
מלח + פלפל שחור
אגוז מוסקט טחון
חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
שמן זית
אופן הכנה
• לשמן תבנית אפיה ולסדר בצורת מניפה שכבת פרוסות תפוחי אדמה.
• לתבל במלח, פלפל, אגוז מוסקט.
• לסדר שכבת פרוסות בצל (באותה צורה).
• לתבל במלח, פלפל, אגוז מוסקט.
• לסדר שכבת פרוסות בטטות – כנ"ל.
• לתבל במלח, פלפל, אגוז מוסקט.
• לפזר חתיכות קטנות של מרגרינה מעל השכבה האחרונה, לצקת מעט שמן זית, לכסות בנייר אלומיניום.
• מעל התבנית המלאה מניחים תבנית נוספת ליצירת לחץ, לאפות בחום בינוני
כ- ½ 1 שעה.