מהמטבח של ורדה
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים

מאפה תפוחי אדמה וביצים קשות

תבנית פיירקס עגולה מס' 26-28

חומרים

6 תפוחי אדמה בינוניים
מלח לפי הטעם
3 ביצים קשות
1 גביע שמנת מתוקה לא מוקצפת
כף שמיר קצוץ
קמצוץ אגוז מוסקט
פלפל שחור
25 גרם חמאה
5 כפות גבינה צהובה מגורדת

אופן הכנה

• לקלוף את תפוחי האדמה ולפרוס לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ. לפזר עליהם מלח ולהשהות 1/2 שעה.
• לשמן תבנית ולפזר מעט פירורי לחם. לסדר חצי מכמות פרוסות תפוחי האדמה, לזרות מעליהם מעט פלפל שחור ואגוז מוסקט.
• לפרוס את הביצים הקשות לפרוסות, ולסדרם מעל תפוחי האדמה שבתבנית.
• לכסות מעל הביצים בשארית פרוסות תפוחי האדמה, לזרות מעליהם פלפל שחור ואגוז מוסקט.
• מערבבים את השמנת עם השמיר הקצוץ, יוצקים לתבנית מעל הכל ומפזרים פתיתי חמאה קטנים.
• מכסים בניילון נצמד מנוקב ומכניסים למיקרוגל לבישול בעוצמה מירבית
ל-15 דקות.
• מסירים את הניילון ומכניסים לתנור חם לעוד כ-20 דקות.
• מפזרים גבינה מגורדת ואופים עוד כ-10 דקות.

הערה: ניתן להכין ללא הביצים הקשות

« הקודם
הבא »
כל הזכויות שמורות לאתר המטבח של ורדה | צור קשר
נבנה באדיבות EyeWeb בניית אתרים לעסקים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס