תבנית פיירקס עגולה מס' 26-28
חומרים
6 תפוחי אדמה בינוניים
מלח לפי הטעם
3 ביצים קשות
1 גביע שמנת מתוקה לא מוקצפת
כף שמיר קצוץ
קמצוץ אגוז מוסקט
פלפל שחור
25 גרם חמאה
5 כפות גבינה צהובה מגורדת
אופן הכנה
• לקלוף את תפוחי האדמה ולפרוס לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ. לפזר עליהם מלח ולהשהות 1/2 שעה.
• לשמן תבנית ולפזר מעט פירורי לחם. לסדר חצי מכמות פרוסות תפוחי האדמה, לזרות מעליהם מעט פלפל שחור ואגוז מוסקט.
• לפרוס את הביצים הקשות לפרוסות, ולסדרם מעל תפוחי האדמה שבתבנית.
• לכסות מעל הביצים בשארית פרוסות תפוחי האדמה, לזרות מעליהם פלפל שחור ואגוז מוסקט.
• מערבבים את השמנת עם השמיר הקצוץ, יוצקים לתבנית מעל הכל ומפזרים פתיתי חמאה קטנים.
• מכסים בניילון נצמד מנוקב ומכניסים למיקרוגל לבישול בעוצמה מירבית
ל-15 דקות.
• מסירים את הניילון ומכניסים לתנור חם לעוד כ-20 דקות.
• מפזרים גבינה מגורדת ואופים עוד כ-10 דקות.
הערה: ניתן להכין ללא הביצים הקשות