חומרים
למלבי
1/2 כוס קורנפלור
1/2 ליטר מים
1/2 ליטר שמנת מתוקה
2 כפות תמצית וניל משובח
2-3 כפות מי ורדים
3/4 כוס סוכר
לרוטב
1 צרור עלי נענע מופרד לעלים
3 אגסים
2 כוסות מים
1 כוס סוכר
4 כפות מיץ לימון טרי
הגשה
עלי נענע טריים
פקאן סיני קצוץ גס
אופן הכנה
• מערבבים היטב את הקורנפלור ב-1/2 כוס מהמים, עד שהעיסה אחידה.
• יוצקים את המים הנותרים, הסוכר והשמנת לסיר, מחממים על להבה בינונית, עד לסף רתיחה.
• מצרפים בהדרגה, תוך כדי ערבוב מתמיד את תערובת הקורנפלור. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עוד כדקה.
• מורידים מהאש, מוסיפים את הוניל ואת מי הורדים ומערבבים.
• מרטיבים את הכלים במים ויוצקים לתוכם את המלבי המבושל.
• לסדר את הכלים על מגש ולכסות בניילון נצמד. לאחסן במקרר למשך הלילה.
• קולפים את האגסים, חוצים אותם לאורך לשניים, מרוקנים את הגרעינים ופורסים לפרוסות דקיקות ברוחב 3 מ"מ. טוחנים במעבד מזון את עלי הנענע.
• שמים בסיר את המים, הסוכר, מיץ הלימון והעלים. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה. להמשיך להרתיח על אש קטנה עוד כ-10 דקות לעיבוי הרוטב.
• מסננים את הרוטב דרך מסננת דקה, את העלים זורקים ומוסיפים לנוזל את האגסים החתוכים. מקררים ומאחסנים במקרר עד להגשה.
• הופכים את הכלים עם המלבי על צלחות ההגשה, יוצקים את הרוטב על המנה, ומסדרים סביבה את פלחי האגס. מקשטים בעלי נענע טריים. אפשר לפזר מסביב לרוטב שברי פקאן סיני.