חומרים
250 גרם סוכר
חצי ק"ג קמח
200 גרם שקדים קלופים
150 גרם צנוברים
4 ביצים
1 כף קליפת תפוז מגוררת
1 כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת אפיה
מעט מלח
מעט חמאה לשימון
אופן הכנה
• קולים את השקדים הקלופים בתנור חם (190) 4-3 דקות. קוצצים גס יחד עם הצנוברים.
• שמים את כל יתר החומרים בקערה ולשים לבצק נוח לעבודה. מוסיפים את תערובת השקדים והצנוברים ולשים אותם אל תוך הבצק.
• יוצרים מהבצק כיכרות ארוכות בצורת בגט ושמים אותן בתבנית משומנת.
• אופים בחום של 190 מעלות 7-6 דקות. מוציאים את הכיכרות ופורסים בעדינות לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ. להשכיב את הפרוסות בתבנית.
• מחזירים לתנור ואופים עוד כ-25-20 דקות, עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב עמוק.