חומרים
בסיס
150 גרם קורנפלקס רגילים
150 גרם אגוזי לוז קלויים קצוצים דק
250 גרם שוקולד לבן
קרם השוקולד
400 גרם שוקולד מריר
2 מיכלי שמנת מתוקה
6 חלמונים
½ כוס סוכר וניל
לציפוי
אגוזי לוז קצוצים
אופן ההכנה
להמיס את השוקולד הלבן על אש נמוכה או בקערת באן-מרי. לצנן.לרסק ביד את הקורנפלקס, להוסיף את האגוזים הקצוצים ואת השוקולד המומס. לצקת את התערובת לתבנית, לכסות בניילון נצמד ולאחסן במקרר לפחות שעה.
|
להמיס על אש קטנה את בקערת באן מרי את השוקולד עד לקבלת מרקם חלק. להקציף את השמנת לקצף יציב. להעביר לקערה. בקערת המערבל להקציף את החלמונים עם הסוכר וניל במשך כ-5 דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה. לערבב יחד את תערובת הביצים עם השוקולד ומצננים מעט לטמפרטורת החדר. לערבב פנימה את הקצפת בעדינות. לצקת מעל פרורי הקורנפלקס שבתבנית, לפזר מעל אגוזי לוז לעיטור, מכסים מניילון נצמד ומאחסנים במקרר.
|