מהמטבח של ורדה
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים

מרק דלעת ובטטה

חומרים
1.5 ק"ג דלעת
2-3 בטטות גדולות
4 גזרים
2 קרישה (החלק הלבן)
2 בצלים גדולים
2 כפות אבקת מרק עוף
מלח, פלפל שחור גרוס
מעט אגוז מוסקט טחון
שמנת לבישול 10%

אופן הכנה:
• לחתוך את כל הירקות לקוביות, לשים בסיר גדול ולאדות אותם עם מעט חמאה במשך מספר דקות.
• להוסיף מים בכמות שתעבור את גובה הירקות, להוסיף 2-3 כפות אבקת מרק עוף, לבשל עד לריכוך.
• להעביר את הירקות עם חלק מהנוזל לבלנדר ולרסק למחית ואח"כ להחזיר לסיר, או לרסק בתוך הסיר במוט ריסוק ידני.
• המרק צריך להיות סמיך, לכן כדאי להוציא חלק מהמרק לפני הריסוק ולהוסיף אותו אח"כ עד לקבלת המרקם הרצוי.
• לתבל בפלפל שחור גרוס, אגוז מוסקט טחון ומלח (אם חסר).
• להוסיף שמנת ולהמשיך לבשל עד לפני רתיחה. (לא להרתיח עם השמנת כי היא עלולה להתפרק).
• בהגשה לעטר בגרעיני דלעת קלופים או שבבי שקדים או קרוטונים.

« הקודם
הבא »
כל הזכויות שמורות לאתר המטבח של ורדה | צור קשר
נבנה באדיבות EyeWeb בניית אתרים לעסקים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס