חומרים
50 גרם חמאה
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
400 גרם כרובית מחולקת לפרחים
400 גרם ברוקולי מחולק לפרחים
מלח, פלפל שחור גרוס
קמצוץ אגוז מוסקט טחון
1 כף קמח
4-5 כוסות מרק צח או מים עם אבקת מרק
1 כוס חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
להגשה – גבינה צהובה מגורדת וקרוטונים
אופן הכנה:
• ממיסים את החמאה והשמן, מוסיפים בצל וירקות, מתבלים, מכסים ומאדים 15 דקות תוך בחישה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
• מוסיפים את המרק (או המים עם האבקה), מוסיפים את החלב, מרתיחים ומבשלים כ-40 דקות עד לריכוך.
• מורידים מהאש, מרסקים עם בלנדר ידני בתוך הסיר את הירקות, מוסיפים את השמנת ומחזירים את הסיר לאש. מבשלים שנית עד לסף רתיחה (לא להרתיח אחרי הוספת השמנת כדי שלא תתפרק).
• טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך.
• להגשה מעטרים בקרוטונים ובגבינה מגורדת.
הערה: לשומרי משקל, אפשר לוותר על השמנת.