חומרים
4-6 ביצים טריות
3 חצילי בלאדי
שמן לטיגון עמוק (תירס או קנולה)
3-4 פלפלים ירוקים חריפים (לא חובה)
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 עגבנייה מרוסקת בפומפייה
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור טחון
שמן זית
קמח
לרוטב טחינה
1 ו-1/2 כוסות טחינה גולמית
1 כוס מים קרים
1 שן שום קצוצה
1 כף פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)
1/4 כוס מיץ לימון
מלח
אופן ההכנה
• מבשלים את הביצים במי מלח 8 דקות בדיוק.
• שוטפים את החצילים, מייבשים היטב וחותכים לקוביות גדולות מאוד (עם הקליפה). מקמחים את קוביות החציל ומנערים היטב מעודפי הקמח. אם משתמשים בהם, מנקבים בפלפלים החריפים כמה חורים בעזרת מזלג.
• מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים בו את קוביות החצילים עד שהן משחימות מכל הצדדים. מעבירים למגש שרופד בנייר סופג. באותו השמן מטגנים את הפלפלים החריפים עד שקליפתם מתנפחת מעט. מעבירים לצלחת עם הנייר סופג.
• מניחים בקערה את כל מרכיבי הטחינה וטורפים היטב בעזרת מטרפה. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך. מערבבים בקערה אחרת את העגבניות המרוסקות עם השום וממליחים קלות.
• הגשה: מניחים את קוביות החציל החמות על צלחת רחבה ובוזקים עליהן מעט מלח ופלפל. חוצים בעזרת כפות הידיים כל ביצה לשתיים ומניחים על החצילים. מזלפים מעל טחינה ומפזרים בצל קצוץ ופטרוזיליה. יוצקים מעל את העגבניות המרוסקות, מטפטפים שמן זית ומגישים מיד, עם פיתות חמות וסלט קצוץ דק.