חומרים
6 ראשי שומר בינוניים
2 כפות פטרוזיליה או שמיר קצוץ דק
לעיטור
5 כפות שומשום קלוי
לרוטב
1 כף חרדל
מיץ סחוט מ-1 לימון
6 כפות שמן זית
2 כפות סוכר
מעט מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
• לפרוס את השומר לרוחב לפרוסות דקות ככל האפשר.
• לקצוץ דק את השמיר או הפטרוזיליה ולהוסיף לשומר הפרוס.
• להכניס את כל חומרי הרוטב לצנצנת, לסגור היטב את המכסה ולשקשק עד לקבלת רוטב חלק ואחיד.
• לשפוך מעל השומר ולערבב היטב.
• לפני ההגשה לפזר מעל את השומשום הקלוי.