רוטב
1/2 כוס שמן זית
מיץ מ-2 לימונים
3 שיני שום כתושות
צרור פטרוזיליה קצוצה
זיתים שחורים מגולענים ופרוסים
מלח + פלפל שחור
חומרים
2 כוסות שעועית
1 בצל חתוך לרבעים
2 שיני שום חצויות
1 גזר קלוף ופרוס
1 עלה דפנה
אופן הכנה
• להשרות את השעועית במים למשך לילה.
• לבשל בסיר את השעועית עם הירקות, עד לריכוך השעועית.
• לסנן את התבשיל ולהוציא את הירקות.
• לשעועית הנקייה להוסיף את כל חומרי הרוטב, לערבב היטב ולאחסן במקרר.
הערה: אפשר להשתמש להכנת הסלט בגרגירי חומוס במקום שעועית.
אפשר להשתמש בשעועית או חומוס קפואים של סנפרוסט.