מהמטבח של ורדה
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים

עוגה בחושה עם חלבה וסילאן

תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

חומרים לעוגה

1 כוס סוכר
200 גרם קוביות חמאה
4 ביצים
200 גרם קמח תופח
100 גרם חלבה מפוררת
לציפוי – 1/3 כוס סילאן

אופן ההכנה

• להקציף חמאה וסוכר כמה דקות עד לקבלת קרם אחיד. להוסיף תוך כדי הקצפה את הביצים זו אחר זו.
• להוסיף בהדרגה את הקמח ולערבב רק עד קבלת עיסה אחידה.
• להוסיף 1/2 מכמות החלבה ולערבב ידנית עד להטמעתה בבצק.
• לצקת את העיסה לתבנית משומנת כך שתגיע עד 2/3 מגובה התבנית.
• לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35-40 דקות. העוגה מוכנה כשהיא זהובה ומוצקה.
• מצננים מספר דקות, לרמה פושרת, מחוררים את חלקה העליון בכמה מקומות בעזרת קיסם, ויוצקים עליה את הסילאן, כך שיצפה את החלק העליון וינטוף גם לצדדים. מפזרים מלמעלה את פירורי החלבה הנותרת.

« הקודם
הבא »
כל הזכויות שמורות לאתר המטבח של ורדה | צור קשר
נבנה באדיבות EyeWeb בניית אתרים לעסקים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס