להכנה בקערה כדורית לא גדולה (בערך בקוטר 24)
חומרים: בסיס
2 רולדות מוכנות – ממולאות בקרם שוקולד או קרם אגוזים, או אחר
אופן הכנה
• לרפד את הקערה בניילון נצמד.
• לחתוך את הרולדות לפרוסות דקות, לרפד את הקערה בפרוסות – מאמצע התחתית לכיוון הדפנות, בצורה צפופה.
• להרטיב את הפרוסות ברוטב החם.
• למלא את הקערה המרופדת בקרם המוכן.
• לכסות מעל הקרם בשכבת פרוסות רולדה.
• לכסות בניילון נצמד ולאחסן במקרר לפחות יום. בסיס
חומרים: בסיס
רוטב
1/2 כוס חלב
2 כפות ברנדי
2 כפות רום או ליקר
אופן הכנה
• לחמם את החומרים במיקרו או על האש.
חומרים: בסיס
2 גביעי שמנת מתוקה
3 כפיות סוכר
שקית ג'לטין (14 ג')
1/2 כוס מים חמים
100 גרם שוקולד מריר מרוסק
100 גרם אגוזים קלויים מרוסקים
אופן הכנה
• להקציף את השמנת עם הסוכר.
• להמיס את הג'לטין במים ולערבב בעדינות עם הקצפת.
• להוסיף לקצפת את השוקולד והאגוזים. קרם
להגשה: להוריד את הניילון המכסה את הקערה, להפוך אותה על צלחת הגשה ולהסיר את הניילון המקיף את הכדור.