תבנית מלבנית בגודל 30 עד 20 או עגולה מס' 28 - עוגה בחושה קלה להכנה
חומרים
העוגה
200 גרם מרגרינה רכה
2 כוסות סוכר
2 ביצים שלמות
2 גביעי אשל
1 כף תמצית וניל
1 כף תמצית רום
3 כפות גדושות אבקת קקאו
1/2 2 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
הציפוי
100 גרם שוקולד מריר
3 כפות קקאו
3 כפות סוכר
1 כפית נס קפה
6 כפות מים
1 כף תמצית רום
100 גרם חמאה או מרגרינה
אופן הכנה
• במערבל חשמלי, לערבב יחד מרגרינה + סוכר, להוסיף ביצים.
• להוסיף אשל, תמציות, קקאו, ולהמשיך לערבל.
• לערבב יחד קמח עם אבקת אפיה וסודה, להוסיף לתערובת, לערבב היטב.
• לשמן את התבנית, לשפוך את התערובת.
• לאפות בחום בינוני במשך כ-30 - 40 דקות.
• לבדיקת מוכנות העוגה, נועצים קיסם עץ באמצע ומוודאים שיוצא יבש.
• להמיס יחד על אש נמוכה בסיר קטן את כל החומרים מלבד החמאה.
• להוריד מהאש ולהוסיף את החמאה.
• לצפות את העוגה לאחר צינון חלקי.