תבנית עגולה מס' 26 או מלבנית זהה בגודל
בצק
100 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
2 ביצים שלמות
1 גביע שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
אופן ההכנה
• לערבב במערבל חשמלי (או ביד) את כל חומרי הבצק, לפי הסדר הרשום.
• לשמן התבנית, לרפד את התחתית ב-2/3 מכמות הבצק.
• לשפוך מעל הבצק שכבה של סירופ מייפל או שוקולד.
• לפזר חצי מכמות תערובת האגוזים מעל הסירופ.
• לשפוך בעדינות את שארית הבצק מעל האגוזים, לשטח אותו בכף, ומעליו שוב סירופ ואגוזים.
• לאפות בחום בינוני כ-30 דקות עד להשחמה.
• לבדיקת מוכנות העוגה יש לנעוץ באמצע התבנית קיסם עץ ולוודא שיוצא יבש.
מילוי
200 גר' אגוזים שבורים גס
2 כפות סוכר
1 כפית קינמון
סירופ מייפל או
סירופ שוקולד
לסיום
• לערבב יחד בקערה אגוזים, סוכר, קינמון