תבנית קפיצית מס' 26-28
חומרים
בסיס
12 חצאי אגסים משומרים
4-5 כפות סוכר חום
חמאה לשימון התבנית
הבצק
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
5 חלבונים
½ כוס סוכר
5 חלמונים
3 כפות סוכר
¾ כוס קמח תופח
1 כפית קורנפלור
2 כפיות תמצית וניל
אופן הכנה
• למרוח את התבנית בחמאה, לפזר סוכר חום.
• להניח את חצאי האגסים מסוננים כשהצד החלק כלפי מעלה והקצה המחודד לכיוון האמצע.
• להמיס על אש קטנה את השוקולד והחמאה עד לקבלת מרקם עדין.
• להקציף את החלבונים ולהוסיף בהדרגה את הסוכר עד קבלת קצב יציב. להעביר לקערה.
• בקערת המערבל להקציף את החלמונים עם 3 כפות סוכר, להוסיף קורנפלור ותמצית וניל.
• להוסיף לתערובת החלמונים את השוקולד המומס, אח"כ את הקמח ולבסוף את הקצף בעדינות בתנועות קיפול.
• לשפוך את העיסה מעל האגסים שבתבנית.
• לאפות בחום 180 מעלות כ-30 דקות.
• לאחר שהעוגה הצטננה, שמים עליה צלחת הגשה והופכים את העוגה כשהאגסים כלפי מעלה.