מהמטבח של ורדה
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים

עוגת אגסים ושוקולד

תבנית קפיצית מס' 26-28

חומרים

בסיס
12 חצאי אגסים משומרים
4-5 כפות סוכר חום
חמאה לשימון התבנית

הבצק
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
5 חלבונים
½ כוס סוכר
5 חלמונים
3 כפות סוכר
¾ כוס קמח תופח
1 כפית קורנפלור
2 כפיות תמצית וניל

 

אופן הכנה

• למרוח את התבנית בחמאה, לפזר סוכר חום.
• להניח את חצאי האגסים מסוננים כשהצד החלק כלפי מעלה והקצה המחודד לכיוון האמצע.


• להמיס על אש קטנה את השוקולד והחמאה עד לקבלת מרקם עדין.
• להקציף את החלבונים ולהוסיף בהדרגה את הסוכר עד קבלת קצב יציב. להעביר לקערה.
• בקערת המערבל להקציף את החלמונים עם 3 כפות סוכר, להוסיף קורנפלור ותמצית וניל.
• להוסיף לתערובת החלמונים את השוקולד המומס, אח"כ את הקמח ולבסוף את הקצף בעדינות בתנועות קיפול.
• לשפוך את העיסה מעל האגסים שבתבנית.
• לאפות בחום 180 מעלות כ-30 דקות.
• לאחר שהעוגה הצטננה, שמים עליה צלחת הגשה והופכים את העוגה כשהאגסים כלפי מעלה.

« הקודם
הבא »
כל הזכויות שמורות לאתר המטבח של ורדה | צור קשר
נבנה באדיבות EyeWeb בניית אתרים לעסקים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס