תבנית קפיצית מס' 26
העוגה מורכבת מ-3 חלקים: בסיס, קרם וניל, מוס שוקולד
חומרים: לבסיס
4 ביצים מופרדות
4 כפות סוכר
2 כפות שמן
3 כפות קקאו
1 כף קמח תופח
50 גרם אגוזים קצוצים
אופן ההכנה
• להקציף החלבונים עם הסוכר, להוסיף חלמונים ושמן, להוסיף קמח, קקאו ואגוזים, לערבב בעדינות בתנועות קיפול.
• לשפוך התערובת לתבנית משומנת, לאפות בחום בינוני.
• לצנן את העוגה ולהרטיב אותה ברוטב חם שהוכן
מ-1/2 כוס מים, 1 כף סוכר, להרתיח האש או במיקרו להוסיף 2 כפות ברנדי.
• להקציף הכל יחד במקצף, למרוח מעל העוגה האפויה והמצוננת.
קרם וניל
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל
מוס שוקולד
4 ביצים מופרדות
4 כפות מחוקות סוכר
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות ברנדי
אופל ההכנה
להמיס את השוקולד על אדים או על אש קטנה תוך כדי בחישה, להוריד מהאש וכעבור כ-5 דקות להוסיף את החלמונים לסירוגין תוך כדי ערבוב מהיר, להוסיף את הברנדי.
להקציף את החלבונים עם הסוכר, כשהקצף קשה להוריד ממנו כ-3 כפות ולערבב עם השוקולד המומס, ואח"כ לערבב עם כל הקצף. לערבב בקלות כדי לא לשבור את הקצף, לשפוך מעל קרם הוניל וליישר.
לאחסן במקרר לפחות 6 שעות.
הערה: אם רוצים שהעוגה תהיה פרווה, אפשר לוותר על קרם הוניל, ובמקומו למרוח על העוגה את המוס ומעליו למרוח 100 גר' שוקולד מומס עם 50 גר' מחמאה או מרגרינה.