שלב 1
150 גרם אגוזים קצוצים
150 גרם מרגרינה מחמאה
1/2 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
הכנה
• לערבב יחד אגוזים, קמח, סוכר ומרגרינה. ליצור בצק פירורים, לא מעובד יתר על המידה.
• להעביר התערובת לתבנית משומנת ומקומחת, לאפות כ-10 דקות בתנור שחומם מראש בחום בינוני.
שלב 2
4 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
2 כפות קמח תופח
1 סוכר וניל
הכנה
• להקציף חלבונים וסוכר, להוסיף חלמונים, וניל וקמח.
• לשפוך את התערובת מעל הבצק שבתבנית ולהחזיר לאפיה לעוד 30-20 דקות.
שלב 3
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
2 כפיות נס קפה (אבקה)
הכנה
• להקציף יחד שמנת, חלב, פודינג, להוסיף נס קפה
• לשפוך מעל העוגה המצוננת
• לאחסן במקרר.
שלב 4
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות מים רותחים
2 כפיות נס קפה (אבקה)
100 גרם חמאה רכה
1 חלמון ביצה
הכנה
• להמיס את השוקולד עם המים כ-30 שניות במיקרו, או על אש קטנה
• לערבב ולהוסיף 2 כפיות נס קפה, חמאה וחלמון
• למרוח מעל הקרם הלבן.
הערה:
– רצוי לשים נייר אפיה מתחת לתבנית הקפיץ, כי שומן הבצק נוטה לטפטף החוצה מחריצי התבנית בזמן האפיה.
– רצוי להכין יום קודם לחיתוך קל של תחתית העוגה.