מהמטבח של ורדה
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים

עוגת מוקה ואגוזים

שלב 1

150 גרם אגוזים קצוצים
150 גרם מרגרינה מחמאה
1/2 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח

הכנה

• לערבב יחד אגוזים, קמח, סוכר ומרגרינה. ליצור בצק פירורים, לא מעובד יתר על המידה.
• להעביר התערובת לתבנית משומנת ומקומחת, לאפות כ-10 דקות בתנור שחומם מראש בחום בינוני.

שלב 2

4 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
2 כפות קמח תופח
1 סוכר וניל

הכנה

• להקציף חלבונים וסוכר, להוסיף חלמונים, וניל וקמח.
• לשפוך את התערובת מעל הבצק שבתבנית ולהחזיר לאפיה לעוד 30-20 דקות.

שלב 3

1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
2 כפיות נס קפה (אבקה)

הכנה

• להקציף יחד שמנת, חלב, פודינג, להוסיף נס קפה
• לשפוך מעל העוגה המצוננת
• לאחסן במקרר.

שלב 4

100 גרם שוקולד מריר
2 כפות מים רותחים
2 כפיות נס קפה (אבקה)
100 גרם חמאה רכה
1 חלמון ביצה

הכנה

• להמיס את השוקולד עם המים כ-30 שניות במיקרו, או על אש קטנה
• לערבב ולהוסיף 2 כפיות נס קפה, חמאה וחלמון
• למרוח מעל הקרם הלבן.

הערה:

– רצוי לשים נייר אפיה מתחת לתבנית הקפיץ, כי שומן הבצק נוטה לטפטף החוצה מחריצי התבנית בזמן האפיה.
– רצוי להכין יום קודם לחיתוך קל של תחתית העוגה.

« הקודם
הבא »
כל הזכויות שמורות לאתר המטבח של ורדה | צור קשר
נבנה באדיבות EyeWeb בניית אתרים לעסקים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס