תבנית מלבנית 20 X 30 או עגולה מס' 28
בסיס בצק טעים, שאת המילוי שלו ניתן לשנות במספר גיוונים מוצלחים
הבצק
1 מרגרינה רכה, ללא מלח
1 כוס סוכר
4 חלמונים
1 שקית סוכר וניל
1 גביע שמנת חמוצה
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
אופן ההכנה
• לערבב ביחד (במערבל או ביד) את כל החומרים לפי הסדר הרשום בזה אחר זה.
• להעביר את הבצק לתבנית משומנת ולישר מעל.
• למרוח מעל הבצק שכבה דקה של ריבה, לפזר אגוזים וקינמון – או לחילופין בחירה אחרת. לאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני כ-20 דקות (חצי אפיה).
המלית
ריבת תות או משמש
100 גרם אגוזים קצוצים גס
מעט אבקת קינמון
או
שוקולד למריחה
או
חצאי משמש הפוכים עם מילוי סוכר וקינמון בגומות
אופן ההכנה
• לבחור את המלית הרצויה ולמרוח מעל הבצק.
ציפוי
4 חלבונים
4 כפות סוכר
100 גרם קוקוס
אופן ההכנה
• להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף קשה.
• אפשר להוסיף קוקוס או לוותר עליו.
• למרוח את הקצף מעל העוגה החצי אפויה, ולהחזיר לתנור להמשך אפיה עד להשחמת הקצף עוד כ-10 דקות.