מהמטבח של ורדה
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים

עוגת מריאנה (בצק בחוש וקצף)

תבנית מלבנית 20 X 30 או עגולה מס' 28
בסיס בצק טעים, שאת המילוי שלו ניתן לשנות במספר גיוונים מוצלחים

הבצק

1 מרגרינה רכה, ללא מלח
1 כוס סוכר
4 חלמונים
1 שקית סוכר וניל
1 גביע שמנת חמוצה
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה

אופן ההכנה

• לערבב ביחד (במערבל או ביד) את כל החומרים לפי הסדר הרשום בזה אחר זה.
• להעביר את הבצק לתבנית משומנת ולישר מעל.
• למרוח מעל הבצק שכבה דקה של ריבה, לפזר אגוזים וקינמון – או לחילופין בחירה אחרת. לאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני כ-20 דקות (חצי אפיה).

המלית

ריבת תות או משמש
100 גרם אגוזים קצוצים גס
מעט אבקת קינמון
או
שוקולד למריחה
או
חצאי משמש הפוכים עם מילוי סוכר וקינמון בגומות

אופן ההכנה

• לבחור את המלית הרצויה ולמרוח מעל הבצק.

ציפוי

4 חלבונים
4 כפות סוכר
100 גרם קוקוס

אופן ההכנה

• להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף קשה.
• אפשר להוסיף קוקוס או לוותר עליו.
• למרוח את הקצף מעל העוגה החצי אפויה, ולהחזיר לתנור להמשך אפיה עד להשחמת הקצף עוד כ-10 דקות.

« הקודם
הבא »
כל הזכויות שמורות לאתר המטבח של ורדה | צור קשר
נבנה באדיבות EyeWeb בניית אתרים לעסקים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס