תבנית פיירקס מלבנית בגודל 30 על 20.
חומרים: בצק
5 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
1 כוס סולת
1 כוס קמח
1 כוס קוקוס
2 כפות שקדים טחונים
1 כף תמצית וניל
1 כף תמצית שקדים
גרידת לימון
2 אבקת אפיה
אופן ההכנה
• להפריד ביצים, להקציף חלבונים עם סוכר, להוסיף חלמונים, ובהדרגה את שאר החומרים
• לאפות בתבנית משומנת בחום בינוני של 175 מעלות, עד להשחמה.
חומרים: בצק
5 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
1 כוס סולת
1 כוס קמח
1 כוס קוקוס
2 כפות שקדים טחונים
1 כף תמצית וניל
1 כף תמצית שקדים
גרידת לימון
2 אבקת אפיה
חומרים: סירופ
1/2 1 כוס סוכר
2 כוסות מים רותחים
סוכר וניל
2-3 כפות מיץ לימון
1 כף מי ורדים (לא חובה)
לקישוט – חצאי שקדים מולבנים
אופן הכנה
• להביא לרתיחה של המים והסוכר.
• בזמן הרתיחה להוסיף מיץ לימון.
• לשפוך את הסירופ על העוגה כשהיא קרה והסירופ חם, או להיפך, עוגה חמה ועליה סירופ קר. לחכות עד לספיגה מלאה של כל הסירופ.
• לאחר צינון לחתוך למעויינים ולקשט בשקדים.