תבנית קפיצית מס' 26
העוגה מורכבת מ-3 חלקים: בסיס קוקוס ושתי שכבות קרם
חומרים
לבסיס
5 חלבונים
3/4 כוס סוכר
150 גרם קוקוס
שכבת מוס שוקולד
200 גרם שוקולד מריר
4 כפות קוניאק
1 כפית נס קפה
3 כפות חלב
3 חלמונים
שמנת מתוקה
שכבת קרם וניל
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
אופן הכנה
• להקציף החלבונים עם הסוכר, להוסיף הקוקוס, לערבב בעדינות.
• להעביר לתבנית משומנת, לאפות בחום בינוני
כ-30 דקות.
• להמיס על אש קטנה או במיקרו את השוקולד, הקוניאק, נס קפה וחלב, לצנן מעט ולהוסיף את החלמונים. לערבב היטב לקבלת קרם אחיד.
• להקציף את השמנת המתוקה ולקפל אותה בעדינות עם תערובת השוקולד.
• לשפוך את תערובת השוקולד מעל הבסיס האפוי והמצונן, להכניס למקרר למשך כשעה.
• להקציף את כל החומרים יחד.
• לשפוך את קרם הוניל מעל מוס השוקולד, לקשט בשוקולד מגורד ולאחסן במקרר.