מהמטבח של ורדה
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים

עוגת שוקולד כמו פעם

תבנית מלבנית או תבנית עגולה מס' 28

חומרים

עוגה
8 ביצים מופרדות
1/2 1 מרגרינה בטעם חמאה
3 כוסות סוכר
2 כוסות קמח תופח
1 כוס קקאו
½ 1 כוס מים
50 גרם שוקולד מריר
2 כפות תמצית רום
2 כפות קוניאק


רוטב
1 כוס מים
2 כפות סוכר
1 כף תמצית רום או ברנדי

 

זיגוג
150 גרם שוקולד מריר
4-5 כפות חלב
50 גרם חמאה

 

אופן הכנה


• להמיס על אש קטנה – קקאו + מים + ½ מכמות הסוכר ושוקולד.
• להוריד מהאש ולהוסיף את המרגרינה תוך כדי בחישה עד להמסת המרגרינה בתוך השוקולד.
• לצנן את התערובת ולהוסיף את החלמונים אחד אחר השני, תוך כדי ערבוב. להוסיף את הרום והקוניאק ולבסוף את הקמח.
• להקציף את החלבונים עם שארית הסוכר ולערבב קלות בתנועות קיפול יחד עם תערובת השוקולד.
• לשמן את התבנית, להעביר לתוכה את העיסה ולאפות בחום בינוני במשך כ-40 דקות או לנעוץ קיסם עץ ולוודא שיוצא יבש.

 

• להרתיח יחד על האש או במיקרו את חומרי הרוטב, לאחר שהעוגה הצטננה, להרטיב אותה ברוטב בעודו חם, ואח"כ לשפוך למעלה את זיגוג השוקולד שהוכן.

 

 

• להמיס על אש נמוכה את השוקולד עם החלב, להוריד מהאש ולהוסיף את החמאה עד שתימס בשוקולד החם.

« הקודם
הבא »
כל הזכויות שמורות לאתר המטבח של ורדה | צור קשר
נבנה באדיבות EyeWeb בניית אתרים לעסקים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס