תבנית מלבנית או תבנית עגולה מס' 28
חומרים
עוגה
8 ביצים מופרדות
1/2 1 מרגרינה בטעם חמאה
3 כוסות סוכר
2 כוסות קמח תופח
1 כוס קקאו
½ 1 כוס מים
50 גרם שוקולד מריר
2 כפות תמצית רום
2 כפות קוניאק
רוטב
1 כוס מים
2 כפות סוכר
1 כף תמצית רום או ברנדי
זיגוג
150 גרם שוקולד מריר
4-5 כפות חלב
50 גרם חמאה
אופן הכנה
• להמיס על אש קטנה – קקאו + מים + ½ מכמות הסוכר ושוקולד.
• להוריד מהאש ולהוסיף את המרגרינה תוך כדי בחישה עד להמסת המרגרינה בתוך השוקולד.
• לצנן את התערובת ולהוסיף את החלמונים אחד אחר השני, תוך כדי ערבוב. להוסיף את הרום והקוניאק ולבסוף את הקמח.
• להקציף את החלבונים עם שארית הסוכר ולערבב קלות בתנועות קיפול יחד עם תערובת השוקולד.
• לשמן את התבנית, להעביר לתוכה את העיסה ולאפות בחום בינוני במשך כ-40 דקות או לנעוץ קיסם עץ ולוודא שיוצא יבש.
• להרתיח יחד על האש או במיקרו את חומרי הרוטב, לאחר שהעוגה הצטננה, להרטיב אותה ברוטב בעודו חם, ואח"כ לשפוך למעלה את זיגוג השוקולד שהוכן.
• להמיס על אש נמוכה את השוקולד עם החלב, להוריד מהאש ולהוסיף את החמאה עד שתימס בשוקולד החם.