תבנית קפיץ עגולה מס 26
חומרים
העוגה
6 ביצים מופרדות
150 גרם שוקולד מריר
125 גרם חמאה או מרגרינה
1 כוס סוכר
4 כפות יין או ליקר כלשהו
100 גרם קמח ת"א
1 שקית אבקת אפיה
ציפוי א'
100 גרם שוקולוד מריר
3 כפות קקאו
3 כפות יין
3 כפות מים
3-4 כפות סוכר
50 גרם חמאה
ציפוי ב'
100 גר' שוקולד מריר
1 שמנת מתוקה
אופן הכנה
• להמיס את השוקולד + יין + על אש קטנה או על אדים, לצנן מעט.
• להקציף את החמאה עם 2/3 כוס סוכר, תוך כדי הוספת החלמונים בהדרגה. להוסיף את קמח ת"א ואת אבקת האפיה.
• להוסיף את תערובת החמאה אל השוקולד המומס.
• להקציף חלבונים לקצף קשה עם שארית הסוכר.
• לערבב בעדינות את תערובת החלמונים והשוקולד עם הקצף.
• לשפוך לתבנית משומנת ומקומחת ולאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני כ-30 דקות.
להמיס את כל החומרים על אש קטנה, לערבב היטב ולשפוך על העוגה את הקרם בעודו פושר.
להמיס יחד על אש קטנה את השוקולד והשמנת. לשפוך על העוגה את הקרם בעודו פושר.