מהמטבח של ורדה
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים

עוגת שושנים

סיר פלא או תבנית פיירקס עגולה בגודל 28

חומרים: בצק

20 גרם שמרים

3/4 כוס חלב פושר

50 גרם מרגרינה או חמאה

1/4 כוס סוכר

3 כוסות קמח

קורט מלח

כף תמצית רום

כף תמצית וניל

אופן הכנה

לערבב בקערה את שאר החומרים, להוסיף את תערובת השמרים שתפחו, ללוש היטב לכסות בניילון נצמד ולהעמיד במקום חמים לתפיחה בערך כשעתיים – עד להכפלת הנפח.

מילוי

1/2 כוס סוכר חום או רגיל

150 גרם חמאה רכה

כף קינמון

1 כוס אגוזים קצוצים

צימוקים

או

250 גר' ממרח שוקולד "נוטלה"

אופן הכנה

 לערבב יחד חמאה, סוכר, קינמון.
להוציא את הבצק שתפח למשטח מקומח, ללוש אותו מעט, לחלק אותו לשני חלקים, לרדד כל חלק למלבן, למרוח חצי מכמות המילוי, לפזר חצי מכמות האגוזים והצימוקים, לגלגל לרולדה, לחתוך ל-4 חלקים. כך לנהוג גם לגבי החלק השני של הבצק.
לסדר את החלקים החתוכים בתבנית משומנת כאשר פני השבלול כלפי מעלה.
להניח התבנית לתפיחה נוספת של כשעה.
לאפות בחום בינוני כ-30 דקות, עד להשחמה.

« הקודם
הבא »
כל הזכויות שמורות לאתר המטבח של ורדה | צור קשר
נבנה באדיבות EyeWeb בניית אתרים לעסקים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס