סיר פלא או תבנית פיירקס עגולה בגודל 28
חומרים: בצק
20 גרם שמרים
3/4 כוס חלב פושר
50 גרם מרגרינה או חמאה
1/4 כוס סוכר
3 כוסות קמח
קורט מלח
כף תמצית רום
כף תמצית וניל
אופן הכנה
לערבב בקערה את שאר החומרים, להוסיף את תערובת השמרים שתפחו, ללוש היטב לכסות בניילון נצמד ולהעמיד במקום חמים לתפיחה בערך כשעתיים – עד להכפלת הנפח.
מילוי
1/2 כוס סוכר חום או רגיל
150 גרם חמאה רכה
כף קינמון
1 כוס אגוזים קצוצים
צימוקים
או
250 גר' ממרח שוקולד "נוטלה"
אופן הכנה
לערבב יחד חמאה, סוכר, קינמון.
להוציא את הבצק שתפח למשטח מקומח, ללוש אותו מעט, לחלק אותו לשני חלקים, לרדד כל חלק למלבן, למרוח חצי מכמות המילוי, לפזר חצי מכמות האגוזים והצימוקים, לגלגל לרולדה, לחתוך ל-4 חלקים. כך לנהוג גם לגבי החלק השני של הבצק.
לסדר את החלקים החתוכים בתבנית משומנת כאשר פני השבלול כלפי מעלה.
להניח התבנית לתפיחה נוספת של כשעה.
לאפות בחום בינוני כ-30 דקות, עד להשחמה.