מהמטבח של ורדה
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים

עוגת שיש ספוגית

אפיה בסיר פלא או תבנית עגולה מס' 26

חומרים לעוגה

6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
2 כפות שמן
2 כפיות מיץ לימון
מעט גרידת קליפת לימון
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

• להקציף את החלבונים עם הסוכר.
• לערבב יחד בקערה – חלמונים, שמן, מיץ לימון, וניל, גרידת לימון.
• להוסיף לקצף החלבונים את תערובת החלמונים בתנועות קיפול עדינות.
• לנפות את הקמח להוסיף לתערובת המוקצפת ולקפל בעדינות.

חומרים לקרם השיש

2 כפות קקאו
2 כפות סוכר
4 כפות חלב
50 גרם שוקולד
50 גרם חמאה
1 כפית תמצית רום

אופן ההכנה

• להמיס על אש קטנה את הקקאו עם הסוכר והחלב, אח"כ להוסיף את השוקולד ולהמיס יחד.
• להוריד מהאש ולהוסיף את החמאה ותמצית הרום. הקרם צריך להיות לא נוזלי ולא קשה מדי. אפשר להוסיף טיפה חלב אם הקרם קשה מדי.
• לצנן את הקרם לפני ההוספה לתערובת העוגה.

שילוב ואפיה

• לחמם תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• לשמן תבנית.
• לרפד את תחתית התבנית בכמה כפות מתערובת העוגה.
• את קרם השוקולד המצונן לשפוך למרכז הקערה עם תערובת העוגה – ולא לערבב.
• לשפוך את תכולת הקערה לתבנית סביב סביב, ותוך כדי כך נוצרת צורת שיש ע"י שילוב בצק ושוקולד יחד.
• לאפות כ-30-35 דקות עד להשחמה קלה.

« הקודם
הבא »
כל הזכויות שמורות לאתר המטבח של ורדה | צור קשר
נבנה באדיבות EyeWeb בניית אתרים לעסקים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס