אפיה בסיר פלא או תבנית עגולה מס' 26
חומרים לעוגה
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
2 כפות שמן
2 כפיות מיץ לימון
מעט גרידת קליפת לימון
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
• להקציף את החלבונים עם הסוכר.
• לערבב יחד בקערה – חלמונים, שמן, מיץ לימון, וניל, גרידת לימון.
• להוסיף לקצף החלבונים את תערובת החלמונים בתנועות קיפול עדינות.
• לנפות את הקמח להוסיף לתערובת המוקצפת ולקפל בעדינות.
חומרים לקרם השיש
2 כפות קקאו
2 כפות סוכר
4 כפות חלב
50 גרם שוקולד
50 גרם חמאה
1 כפית תמצית רום
אופן ההכנה
• להמיס על אש קטנה את הקקאו עם הסוכר והחלב, אח"כ להוסיף את השוקולד ולהמיס יחד.
• להוריד מהאש ולהוסיף את החמאה ותמצית הרום. הקרם צריך להיות לא נוזלי ולא קשה מדי. אפשר להוסיף טיפה חלב אם הקרם קשה מדי.
• לצנן את הקרם לפני ההוספה לתערובת העוגה.
שילוב ואפיה
• לחמם תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• לשמן תבנית.
• לרפד את תחתית התבנית בכמה כפות מתערובת העוגה.
• את קרם השוקולד המצונן לשפוך למרכז הקערה עם תערובת העוגה – ולא לערבב.
• לשפוך את תכולת הקערה לתבנית סביב סביב, ותוך כדי כך נוצרת צורת שיש ע"י שילוב בצק ושוקולד יחד.
• לאפות כ-30-35 דקות עד להשחמה קלה.