מהמטבח של ורדה
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים

עוגת שמרים קלועה

2 תבניות קייק מוארכות או סיר פלא

חומרים: בצק

1 מחמאה

60 גר' שמרים (שמרית)

4 כפות סוכר

2 ביצים

½4 כוסות קמח

1 כוס חלב

סירופ להרטבת העוגה

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס מים

 

אופן הכנה

• להמיס (במיקרו) את המחמאה עם החלב והסוכר ולקרר.
• לערבב במיקסר את הקמח, הביצים, השמרים ותערובת החלב שהתקררה.
• להכניס למקרר לשעתיים להתפחה.
• לחלק את הבצק ל-4 חלקים, לרדד כל חלק ולמרוח בשוקולד השחר. לגלגל לרולדה ולמרוח בחלמון של ביצה.
(ניתן לחצות את הרולדה לאורך, נקבל שתי רולדות, לגלגל כמו חבל כשהחלק החתוך כלפי מעלה.)
• לאחר גלגול הרולדות להשאיר להתפחה במקום חמים עד שהרולדה תופחת ומכפילות את נפחן.


• להרתיח יחד.
• לאחר האפייה לשפוך על הרולדות את הסירופ המוכן. להשאיר את הרולדות בתנור עוד כ-15-20 דקות עם דלת סגורה.

« הקודם
הבא »
כל הזכויות שמורות לאתר המטבח של ורדה | צור קשר
נבנה באדיבות EyeWeb בניית אתרים לעסקים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס