בצק
½1 כוס קמח רגיל
½1 כף סוכר
קורט מלח
150 גרם קוביות חמאה קרה
2 כפות מי קרח
הכנה
• לערבב במערבל חשמלי (או ביד) את כל חומרי הבצק, לפי הסדר הרשום, עד לקבלת תערובת פירורית. לאסוף לכדור בצק.
• לשמן התבנית, לרפד בבצק את התחתית ומעט בדפנות. לחורר הבצק במזלג.
• להכניס התבנית להקפאה ל-10 דקות בערך.
• לחמם תנור לחום בינוני (175 מעלות), לאפות את הבצק חצי אפיה כ-20 דקות.
מילוי
250 גר' חצאי אגוזי פקאן
2/3 כוס סירופ מייפל
50 גרם חמאה
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 ביצה
1 כף ליקר תפוזים (קואנטרו או גרנד מרנייה)
הכנה
• בסיר קטן על האש להמיס את הסירופ והחמאה, להוריד מהאש ולהוסיף האגוזים, השמנת המתוקה, ביצה וליקר ולערבב. לצנן כ-5 דקות
• לשפוך את התערובת על הבצק ולהמשיך לאפות עוד כ-30 דקות.
הצעת הגשה: אפשר להגיש עם קצפת או גלידת וניל.