חומרים
נתחי פילה בקלה או פילה אחר או דגי אמנון שלמים ומנוקים
מיץ לימון
אורגנו
מלח
פלפל שחור גרוס
קמח
שמן לטיגון
אופן הכנה
• לסדר את נתחי הדג בתבנית, לפזר עליהם מיץ לימון, מלח, אורגנו ופלפל, להשהות בצד למשך שעה לפחות.
• לחמם שמן במחבת, לטבול את נתחי הדג בקמח ולטגן משני הצדדים.
• להוציא ולהניח על נייר סופג.
רוטב
2 בצלים קצוצים קטן
1 קופסה פטריות חתוכות
3 עגבניות מקולפות וקצוצות
3 כפות זיתים ירוקים פרוסים
1 כוס יין לבן יבש
מלח + פלפל שחור + אורגנו
• לטגן את הבצל במעט שמן, להוסיף פטריות, ואח"כ את שאר החומרים.
• לבשל את הרוטב כ-10 דקות.
האפייה
• בתבנית פיירקס לצקת מעט מכמות הרוטב, מעל לסדר שכבה של דגים מטוגנים ומעליהם לשפוך את שארית הרוטב.
• לאפות בחום בינוני גבוה במשך 15 דקות. להגיש חם.
• אפשר לסדר את התבנית יום קודם ולאפות בתנור לפני ההגשה.