הכמויות הן לתבנית גדולה, אפשר להכין חצי כמות.
חומרים רוטב
400 גר' פסטה רחבה 1/2 חבילה מרגרינה (או חמאה)
1-2 בצל גדול קצוץ קטן 4 כפות קמח
מעט שמן לטיגון 3 כוסות מים
700 גרם בשר בקר טחון 3 כפיות אבקת מרק עוף
2 קופסאות קטנות רסק עגבניות מלח ופלפל לפי הטעם
מלח ופלפל לפי הטעם קורט אגוז מוסקט טחון
2 ביצים
אופן ההכנה:
• לבשל את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה. לשטוף ולסנן היטב.
• לקצוץ את הבצל ולטגן אותו בשמן עד להשחמה. להוסיף את הבשר ולהמשיך לטגן תוך כדי מעיכה במזלג והפרדת הגושים עד שהבשר משנה את צבעו.
• להוסיף את רסק העגבניות והתבלינים, לערבב, להוריד מהאש ולצנן מעט.
• בינתיים לוקחים סיר קטן, ממיסים בו את המרגרינה, מוסיפים את הקמח ומטגנים אותו מעט יחד עם המרגרינה.
• מוסיפים את המים, אבקת המרק והתבלינים. מערבבים היטב להמסת כל גושי הקמח, מרתיחים עד להיווצרות רוטב סמיך.
• מערבבים את הפסטה יחד עם הבשר הטחון, מוסיפים שתי ביצים, מוסיפים חצי מכמות הרוטב ומערבבים הכל יחד, מעבירים את כל התערובת לתבנית פיירקס גדולה (משומנת), ושופכים מעל את שארית הרוטב.
• אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני, עד להשחמה.