מהמטבח של ורדה
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים
  • אודות
  • בשרים ודגים
  • סלטים
  • עוגות
  • פשטידות ומאפים מלוחים
  • קינוחים
  • תוספות ומרקים

פשטידת בולונז (פסטה עם בשר טחון)

הכמויות הן לתבנית גדולה, אפשר להכין חצי כמות.

חומרים                                                              רוטב
400 גר' פסטה רחבה                                           1/2 חבילה מרגרינה (או חמאה)
1-2 בצל גדול קצוץ קטן                                         4 כפות קמח
מעט שמן לטיגון                                                   3 כוסות מים
700 גרם בשר בקר טחון                                       3 כפיות אבקת מרק עוף
2 קופסאות קטנות רסק עגבניות                             מלח ופלפל לפי הטעם
מלח ופלפל לפי הטעם                                          קורט אגוז מוסקט טחון
2 ביצים
אופן ההכנה:

• לבשל את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה. לשטוף ולסנן היטב.
• לקצוץ את הבצל ולטגן אותו בשמן עד להשחמה. להוסיף את הבשר ולהמשיך לטגן תוך כדי מעיכה במזלג והפרדת הגושים עד שהבשר משנה את צבעו.
• להוסיף את רסק העגבניות והתבלינים, לערבב, להוריד מהאש ולצנן מעט.
• בינתיים לוקחים סיר קטן, ממיסים בו את המרגרינה, מוסיפים את הקמח ומטגנים אותו מעט יחד עם המרגרינה.
• מוסיפים את המים, אבקת המרק והתבלינים. מערבבים היטב להמסת כל גושי הקמח, מרתיחים עד להיווצרות רוטב סמיך.
• מערבבים את הפסטה יחד עם הבשר הטחון, מוסיפים שתי ביצים, מוסיפים חצי מכמות הרוטב ומערבבים הכל יחד, מעבירים את כל התערובת לתבנית פיירקס גדולה (משומנת), ושופכים מעל את שארית הרוטב.
• אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני, עד להשחמה.

« הקודם
הבא »
כל הזכויות שמורות לאתר המטבח של ורדה | צור קשר
נבנה באדיבות EyeWeb בניית אתרים לעסקים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס