תבנית פיירקס מלבנית
חומרים
8-10 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
2 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
4 ביצים
4 שיני שום כתוש, או 3 קוביות שום קפוא
½ כוס שמיר קצוץ, או 4 קוביות שמיר קפוא
5 כפות קמח תופח
פלפל שחור + פלפל בן + מלח
שמן לשימון התבנית + 1 כף שמן
אופן הכנה
• לבשל את הגזר ותפוחי האדמה במים (ללא מלח) עד לריכוך, למעוך אותם היטב על לקבלת מחית.
• להוסיף את הביצים בהדרגה, תוך בחישה לאחר כל ביצה ולמנוע התקרשות הביצים בעיסה.
• להוסיף את חומרי התיבול, להוסיף את הקמח, לערבב ולטעום. להוסיף תיבול בהתאם לצורך.
• לשמן תבנית בשמן או מרגרינה ולפזר פרורי לחם או סולת.
• להעביר את התערובת לתבנית ולמרוח מעליה כף שמן בצורה אחידה.
• לחמם תנור לחום בינוני (180) ולאפות עד להשחמה במשך 40-45 דקות.