תבנית פיירקס עגולה מס' 26
חומרים
2-3 כוסות סלט חצילים בסיסי
1 כוס פצפוצי אורז
1 חבילה קטנה בצק עלים
1/2 1 כוס גרעיני חמניות קלופים
3 כפות שמן זית
1 ביצה
אופן הכנה
• להכנת סלט חצילים בסיסי: לקלות את החצילים על האש, לקלף ולסנן נוזלים. לקצוף על קרש חיתוך. לתבל בשום כתוש, מיץ לימון, פטרוזיליה קצוצה, שמן זית, מלח.
• לרדד את בצק העלים ממלבן לעיגול, ורצוי שלא יהיה סימטרי.
• לשמן תבנית בשמן זית. לרפד את התבנית עם הבצק באופן שהבצק יגלוש מעבר לשולי התבנית.
• לערבב את סלט החצילים עם פצפוצי האורז ולהוסיף את הביצה. לערבב ולהעביר את התערובת לתבנית המרופדת בבצק.
• לפזר מעל את גרעיני החמניות.
• להכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, ולאפות כחצי שעה או עד שהבצק שחום.
• לאחר שהפשטידה מוכנה לצקת מלמעלה את שמן הזית ולאפות עוד כחמש דקות. להגיש חם.