תבנית פיירקס מלבנית
חומרים
1 חבילה קטנה בצק עלים
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
2 בצלים גדולים קצוצים
1 קופסה פטריות חתוכות
חמאה או מרגרינה לשימון
חומרים לרוטב
4 ביצים שלמות
1 כפית חרדל
2 כפות קמח תופח
1 כף אבקת מרק פטריות
1 שמנת חמוצה
1 כוס חלב
מלח, פלפל שחור
אופן הכנה
• לשמן תבנית, לרפד בבצק עלים ולפזר מעליו את הגבינה המגורדת.
• לטגן את הבצל הקצוץ במעט שמן, להוסיף את הפטריות ולהמשיך לטגן כ-2 דקות.
• במעבד מזון או בבלנדר לערבב יחד את כל חומרי הרוטב במשך כ-2 דקות.
• לשפוך את תערובת הבצל והפטריות לתבנית מעל הבצק, ומעל הכל לשפוך את תערובת הרוטב.
• לאפות בחום בינוני כ-45 דקות.