תבנית פיירקס בינונית
חומרים
2 בצלים גדולים קצוצים דק
2 קופסאות שימורי פטריות חתוכות
3/4 כוס שמן רגיל
½1 כוס קמח תופח
3-4 כפיות אבקת מרק בצל
6 ביצים
פלפל שחור
2-3 כפות שמיר קצוץ
אופן הכנה
• לשמן תבנית פיירקס בגודל בינוני.
• לערבב את כל החומרים לפי סדר הופעתם.
• לשפוך את התערובת לתבנית משומנת, להכניס לתנור מחומם בחום בינוני,
לאפות עד השחמה. לנעוץ קיסם עץ באמצע התבנית לבדיקת מוכנות האפיה.
הערה: במידת הצורך אפשר להפוך פשטידה זו לחלבית אם מוסיפים גבינה צהובה, בולגרית, או כל גבינה מלוחה אחרת, או תערובת של כל מיני גבינות קשות עד 150 גר'.